Jututtamo-koulutus

12.3.2019

Tervetuloa Jututtamo- ohjaajakoulutukseen! 
 
 
 
Lapsiperheiden arki on täynnä asioita, joita on antoisinta jakaa toisten samassa tilanteessa olevien kanssa. Kiinnostaisiko sinua ohjata vanhempien yhteistä keskustelua MLL:n Jututtamossa?  
 
MITÄ? MLL:n Jututtamoissa vanhemmat kokoontuvat keskustelemaan erilaisista lapsiin, nuoriin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista. Jututtamoissa keskitytään erityisesti lapsen/nuoren näkökulman ymmärtämiseen. Jututtamo voi olla yksittäinen keskusteluhetki tai useamman kerran vertaisryhmä vaikkapa odottajalle, vauvaperheelle tai päiväkoti-ikäisten, alakoululaisten tai teinien vanhemmille.  
 
Jututtamo-koulutus tarjoaa uudenlaisia työkaluja keskustelun virittämiseen ja vertaisryhmän ohjaamiseen, joita voi soveltaa moniin muihinkin tilanteisiin. Keskusteluaineistoja on  21 eri teemasta.  
 
MILLOIN JA MISSÄ? Jututtamon ohjaajakoulutus järjestetään Sipoonlahden koululla, Opintie 6, paviljonki 6 D, 29.4. – 10.6.2019. Koulutukseen sisältyy kolme tapaamista ja Jututtamon ohjaamisen harjoittelu. Jututtamon ohjaamista voi harjoitella itsenäisesti tai parin kanssa esimerkiksi MLL:n paikallisyhdistyksen toiminnassa tai omissa verkostoissa esimerkiksi päiväkodin vanhemmille. Tukea ja ohjausta Jututtamo-harjoittelun toteutukseen saat kouluttajilta. Koulutus on maksuton ja siihen sisältyy  materiaali, ruokailu ja kahvit.  
 
KOULUTUKSEN KULKU: • 29.4. klo 12.30-16.30 Jututtamon ohjaustapa ja mentalisaatio (sisältää välipalan) • 6.5. klo 12.30-16.30 Ryhmän ohjaaminen ja oman Jututtamon suunnittelu (sisältää välipalan) • Jututtamon ohjaamisen harjoittelu (1-2 x) • 10.6. klo 12.30-16.30 Minä Jututtamon ohjaajana, ohjauskokemusten purku (sisältää välipalan)  
 
KENELLE? Koulutus on suunnattu kaikille lapsista ja perheistä kiinnostuneille, jotka haluavat toimia vapaaehtoisena sekä työntekijöille, jotka haluavat ohjata ryhmää vapaaehtoisen kanssa. Et tarvitse aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta. Ilmoittaudu keskiviikkoon 17.4. mennessä: tuulikki.matero@mll.fi  
 
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, osoite, puhelinnumero, erityisruokavalio sekä hieman siitä, mikä innostaa sinua osallistumaan koulutukseen ja millaisen Jututtamon haluaisit mahdollisesti järjestää. Lue lisää Jututtamon ohjaajakoulutuksesta ja Jututtamosta  
 
Lisätietoja myös kouluttajilta: Tuulikki Matero, tuulikki.matero@mll.fi, p. 050 438 8268 ja Eeva Oksanen, eeva.oksanen@mll.fi, p. 050 4363 597.  
 
Jututtamo on vanhemmuutta yhdessä!