Sipoon perhekahvilat

6.3.2022

MLL Sipoon yhdistys on jo vuosia pitänyt alueella kahta perhekahvilaa, toinen on kokoontunut perjantaisin Nikkilässä ja toinen maanantaisin Söderkullassa. 
Perhekahvilat ovat alueellisesti hyvin tärkeitä kohtaamispaikkoja perheille. Kävijät saavat toisistaan vertaistukea ja perhekahvila tuo turvallisessa ympäristössä kaivattua sisältöä perheiden arkeen.
Korona-aikana perhekahviloiden tärkeys korostui ja meiltä kysyttiin usein joko kohta perhekahvilat aukeaisivat.  
Sipoossa välimatkat ovat paikoin pitkiä ja julkinen liikenne heikkoa. Tämä on varmasti ollutkin alkujaan syynä perustaa perhekahvila kahteen eri keskukseen, sen sijaan, että perhekahvila kokoontuisi useamman kerran viikossa samassa tilassa. 
Nikkilän perhekahvila käynnistyi perjantaina 4.3.2022 tuttuun tapaan Nuorkan tiloissa ja keräsi heti runsaasti kävijöitä, paikalla oli 15 aikuista lapsineen. 

Valitettavasti Söderkullan perhekahvila jatkaa taukoaan, koska emme ole löytäneet uusia vapaehtoisia luotsaamaan tätä perhekahvilaa.

Nikkilän perhekahvilan avautumisen tuomaa iloa varjostaa tieto, että ellemme löydä uusia ohjaajia perhekahviloihimme tulee myös Nikkilän toiminta loppumaan Vapun jälkeen, kun nykyinen ohjaajamme palaa takaisin työelämään.

Kiinnostaako sinua tehdä muutamatunti viikossa vapaaehtoistyötä jolla on alueellisesti suuri merkitys? Tai ehkä tunnet jonkun jolle sinun kannattaa vinkata tästä mahdollisuudesta?